Wednesday, November 2, 2011

"I janji tak akan tinggalkan you sayang...." #2






Sam : *dalam hatinya* Aku mesti beli BB... Nanti aku try la cakap dengan daddy aku..

(Dalam class....)

Sam : Mira, aku nak beli BB!
Mira : Eh kau ni dah kenapa pulak tetiba nak beli BB.....
Sam : Tak ada la.. Aku tengok member2 kita ramai yang pakai BB.. So aku ingat nak try la..
Mira : Yela, pelik gak..Ha!!
Sam : Ha?? Ha apa??
Mira : Ni mesti pasal perempuan semalam tu kan??
Sam : Eh mana ada laa.. Aku saje je nak beli BB..
Mira : Kau jangan nak tipu aku.. Aku kawan dengan kau lama dah.. Aku kenal kau Sam..
Sam : Ishh kau ni.. Dah la.. Malas nak layan kau!
Mira : Sapa suruh kau layan aku... Eh jap!
Sam : Apehal luu minah??
Mira : Kau nak tahu tak nama budak tu siapa??
Sam : Ha! Aku lupa...! Siapa ekk?
Mira : Nama dia... Batrisya...
Sam : Batrisya...?? Awwwwh! Sedap sungguh nama beliau....
Mira : Dah! Kau jangan nak berangan la.. Aku yakin dia mesti dah ada couple..
Sam : Kenapa pulak?? Semalam kan dia dengan kawan2 perempuan dia...
Mira : Hmm, aku agak je.. Heheh..
Sam : Ini makan dia!!!!
Mira : Kau ni dah kenapa ha???
Lecturer : Sam!! Mira!! Focus please!! This is not an easy subject!! Please focus!
Sam : *senyum* heheh, padan muka kau mira...
Mira : Bodoh! Siap kau Sam!!

(Dalam bilik Sam)

Sam : *call daddy dia* Hello.. Daddy, I balik ya this week..
Daddy : Eh, bukan ke u dah balik last week??
Sam : I ada something nak beli..
Daddy : Ha iyelaa.. Bawak kete elok2 nanti..
Sam : Okay cantekk daddy!! *dalam hati dia* Aku mesti beli BB! Mesti! Aku nak kenal minah tu!

(Later on Friday evening)

Sam : Weyh Mira.. Zain.. Aku balik dulu ya..
Mira : Kau ni every week balik.. This week stay la.. Banyak lagi assignment yang kau tak siapkan..
Zain : Entah kau ni!! Tak kan dah rindu daddy dengan mummy kau..
Mira : Aku tak rasa diorang ada kat rumah.. Daddy kau tu busyman.. Mummy kau tu pulak suka overseas...
Sam : Aku dah call daddy aku.. Dia cakap semua ada.. Anyway, aku ada something nak buat.. Okay aku chow dulu!
Zain : Sam! Careful bro.. Kau tu bawak kete sport.. Jangan nak laju jee!!
Sam : Iye la sayang... Hahaha. Chow!!

(Dalam 1 jam setengah perjalanan)

Sam : *dalam hatinya* Hmm, aku straight mintak duit kat daddy.. Nak mintak beli BB.. Duit aku?? Malas la nak guna.. Hahaha..

(Setibanya Sam di rumah)

Sam : Daddy!! Mummy! Sam dah sampai ni..
Mummy : Ohh Sam! Aikk kamu balik lagi?? Kan last week Sam balik..
Daddy : Dia mengada...
Sam : Ha daddy! I nak beli something.. I need money.. I nak 2000 boleh??
Daddy : Aikk? 2000?? Kan dalam bank kau tu ada banyak lagi.. Cukup kan..
Sam : Malas nak guna la daddy.. Please...
Daddy : Nah! Use my credit card..
Sam : Thanks dad!!

(Esoknya di Lowyat)

Sam : Perggh, ramai gila orang.. Dah macam PC fair.. Aku dah lama gila tak datang sini.. Mana ekk kedai Blackberry.. *mencari kedai...dan...* Aha! Jumpa!! Err tokey...
Tokey : Yes?? Boleh saya bantu kamu??
Sam : Okay, latest BB apa??
Tokey : Ada Bold 3 and torch..
Sam : Okay,, saya nak dua2 ye..
Tokey : Okay!! *suka gila*
Sam : Haiyaa ini apek haa..

(Di bilik Sam di rumahnya...)

Sam : Perggh, kejap.. Gosh! Macam mana sey nak guna benda ni!!! Aku ada satu je sim card.. Hmm, nak kena beli number lain ke ha??? Haissh...

(Pagi Ahad..)

Daddy : Aik Sam... Nak pergi mana?? Pagi2 buta dah bersiap.. Breakfast lah dulu..
Sam : I nak balik campus.. Ada hal..
Mummy : Sam.. Breakfast la dulu sikit.. Tak baik taw.. Meh cepat..
Sam : Alaaa mummy.. Hmm..
Daddy : Sini la.. Daddy ada benda nak cakapkan..
Sam : Apa dia daddy?? *sambil duduk*
Daddy : Pasal syarikat daddy tu la.. Daddy ingat... Daddy nak wariskan syarikat tu kat kau la..
Sam : Ha??! Daddy! I tak ready lagi daddy.. Please daddy..
Daddy : Bukan sekarang Sam.. Daddy tunggu kamu habis belajar ni..
Sam : Hmm..
Mummy : Mummy bukan apa.. Mummy taknak hantar kamu ke overseas macam adik kamu tu sebab kami nak kamu kat sini je.. Since kamu abang.. Adik2 kamu tu still sekolah.. Semua kami hantar overseas..
Sam : Hmm, okay la daddy mummy.. Sam akan pertimbangkan.. Okay Sam gerak dulu!
Mummy & Daddy : Baik2 bawak kete tu Sam...
Sam : Okayy! Bye bye! Muuah!!

(Setibanya di campus................)

#3 yee :)

7 comments:

Harun's Daughter said...

untungnyer sam . hahaha

aKMaL_sHaHmEEn said...

laaa,,
da macam drama korea dahh..
asyik kena tunggu je,,
haha ! :P

tett ♥ said...

pehhh senagng gilaa si sam tuu nak dpt BB. bukan satu dua plak tuhh. untunglahhhh~ hahaha

Ila Zalila said...

beb , i'm following ur blog . cite mcm best . mmg best pn ! :)

farahaireen hisham said...

Ecehhh bahagianya jadi Sam. Huhu. Okay suka baca blog u

fazzy said...

ni kalau k0 elab0rate lg antaq kt mana2 publisher ke apa sah laku ni.nice ar!:)

mia.azlin said...

bahagia nya Sam. anak orang kaya tuh. mintak 2000 terus dapat. hee :)