Monday, November 7, 2011

"I janji tak akan tinggalkan you sayang...." #6


Sya : His name.......
Sam : His name is.....??
Sya : Hmm... *diam....*
Sam : Sya.. Come on.. Just tell me who's that guy... I'm not gonna yell at you.. Cakap je..
Sya : His name.. Sam...
Sam : Sam?? Hmm, Sam mana ni??
Sya : Sam.. The one that standing in front of me right now...
Sam : *blur kejap..* Hmmm, me??
Sya : Yeah... *senyum...tak perlu kata apa apa..*
Sam : *senyum...* Ehem, Sya.. Really??
Sya : Really Sam... You...
Sam : *terus lari....* Bye Sya..
Sya : Sam! You nak ke mana????
Sam : I nak balik kolej!
Sya : Kenapa?? Taknak jumpa I ke??
Sam : Nak, tapi taknak!! Bye!
Sya : Sam!! Ishhh...

(sambil berlari)

Sam : *call Zain.. tercungap-cungap....* Zainn! Zainn! Huhhh!
Zain : Eh kau dah kenapa ni?? Tercungap-cungap.. Kau kat mana ha? Dalam bilik air apa??
Sam : Apa kau merepek ni...! Tak baik taww! Aku ada benda nak cakap ni...
Zain : Ape??!
Sam : Sya! Sya sukakan aku jugak la weyy!! Sya suka aku!! *menjerit tetiba* 
Stranger : Woii! Diam laa!! Kau nak kena makan ke??
Sam : Diam lah kau!! Aku tengah happy ni!!
Zain : Woii! Kot ye pun, jangan sampai nak menjerit2 dalam ni ha.. Apa kau hengat aku pekak apa??!
Sam : Selama ni aku ingat kau pekak! Takpe la, balik kang aku sambung citer! Hahahah!

(Sam pulang ke biliknya.. Dan menceritakan segalanya kepada Zain...)

Sam : *sambil online.. update status..* THE BEST FEELING HAPPENED TO US IS WHEN THE PERSON YOU LIKE, LIKES YOU BACK... *dalam hatinya..* Ish betul ke, grammar aku ni?? Hahah tibai tibai!

(Sam mendapat BBM dari Sya...)

Sya : Eh mana you pergi tadi ha??
Sam : Balik kolej.. Sorry Sya.. Heheh. I sebenarnya excited sangat sangat!!
Sya : Kot ye pun jangan tinggalkan I sorang2...
Sam : Sorry Sya... I janji promise ikrar pomish tak buat lagi taw.. Heheh.
Sya : Ishh.. Yela Sam..

(Daripada saat itu, bermulalah cinta mereka berdua.. Ada yang manis.. Ada yang pahit.. Sam memberikan apa sahaja yang Sya inginkan walaupun Sya tak pernah mintak... Oh sebelum terlupa, waktu waktu Sam propose Sya untuk jadikan Sya sebagai girlfriend dia....)

Sam : *BBM* Sya, you free tak petang ni??
Sya : Free je.. Kenapa you??
Sam : I nak bawak you gi studio.. Nak practice.. Nak ikut tak??
Sya : Oh yeke.. Okay okay.. Pukul berapa??
Sam : Since now pun dah pukul 1.45.. So dalam pukul 2.30 la ye..
Sya : Okay Sam..

(Petang tu di studio...)

Sya : Aik Sam.. Kenapa sunyi je ni?? Kata ada practice...
Sam : Eh, ha'a kan.. Mana diorang ni.. Ishh..
Sya : Tak kan kita dua je kot..
Sam : Takpelaah, kita masuk studio dulu.. *membiarkan pintu terbukak..*
Sya : *duduk.. and diam... sambil memegang BB nya...*
Sam : Sya, can you wait here.. Nak gi call diorang kejap.. Boleh??
Sya : Okay Sam...

(Sunyi dan tiba tiba dengar bunyi piano....)

Sya : *dalam hatinya..* Ishh, sapa yang main piano ni...

(Lampu spotlight tepat kepada Sya dan Sam yang sedang bermain piano...)

Sam : *sedang bermain piano lagu Kaulah Segalanya.. Sam menyanyi...*

(Sya hanya diam terpaku di situ... Dan Sam hanya bermain lagu tu sekerat sahaja.. Dan terus ke arah Sya..)


Sam : Sya.. I sebenarnya nak cakap something dekat you..
Sya : *diam...* Apa dia Sam..??
Sam : From the first time I saw you.. I jatuh hati kat you.. And one week ago, I luahkan apa yang I dah rasa kat you selama ini.. I cakap, yang I sukakan you.. And for a week, I dah mula sayangkan you Sya.. You everything to me now Sya.. Sya... *melutut....* Will you be my girlfriend???
Sya : *hanya diam... dan menangis....* Hmm... Yess Sam.. Yess!
Sam : Yes?? *melompat.. terus memeluk Sya...* Sya.. I love you Sya! I love you!!
Sya : I love you too Sam.. Sam.. You nak tahu tak.. You lah lelaki yang paling sweet pernah I jumpa and pernah I sayang... Hmm..
Sam : Sya.. I first time taw buat macam ni kat perempuan.. Sya.. You la perempuan yang akan I sayang sampai bila2.. I promise I will marry you after we finish our studies.. And Sya...
Sya : Apa dia Sam.....
Sam : *pandang muka Sya...* I janji tak akan tinggalkan you sayang.... I janji sayang..
Sya : Thanks sayang...
Sam : Sya... I love you.. *sambil kiss pipi Sya...*

(Ini la dia happy ending kepada cerita aku ni.. And habis sahaja belajar, Sam melamar Sya.. Dan mereka berkahwin.. Sam kini take over company daddy dia.. And he becomes jutawan.. And they all live happily ever after... THE END)

amacam guys?? Like my story here?? Hahah.. Kalau suka comment la ye.. Kalau tak suka pun comment jugakk.. Heheh ^^ 

16 comments:

belog saya a.k.a naz said...

sweeetttt ....nak harap bf propose camtu memang takla kan .haha.neway my bf sweet too.love him :)

nurulfarhana said...

you should continue the story lah dude . haha . baru nak excited tahu macam macam , tiba tiba habis . alahai , so sad haha .

Anonymous said...

aku suka happy ending. haha nice story bro.

putri said...

best..best..best.. sangat abg azim :)

tett ♥ said...

besttt. nice try :)

Qiey Ieqien said...

why ta continue cite ny, bia panjang lg... mesty gempak..
i thought ade babak2 fight, sedey2.. terpisah jauh and bla3... then org ketiga laa or whatsoever.. if you pnjgkan cite ny lagi, konfem best gempak gyle!

suke gyle cite ny btw... sgt2 sweet..
:)

aKMaL_sHaHmEEn said...

woi,,
cepatt kau abis kan cerita !
haha :)

Muhammad Azim said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Muhammad Azim said...
This comment has been removed by the author.
Ila Zalila said...

sokong yg nama dia qiey leqien tuu :)

Syafiq Isme said...

kinda happy. thumbs up bro. :)

Nik Xiao :) said...

Nice ending dude :)

Anonymous said...

Sweet but dosa. :) u know what i mean.. :)

Nad sengal said...

so sweet , :D

Nad sengal said...

so sweet , :D