Thursday, November 3, 2011

"I janji tak akan tinggalkan you sayang...." #4





(Sam bangun seawal yang boleh...)

Sam : *BBM* Morning Sya...
Sya : Morning. Amboi awalnya awak bangun.. Ada class pagi ke?
Sam : Eh tak ada pun. Saja je nak bangun awal2. Awak ada class pagi ke?
Sya : Yea ada pukul 8 karang... Saya baru je lepas solat subuh.. Awak dah belum?
Sam : Hmm... Dah.. *padahal belum*
Sya : Alhamdulillah..... :)
Sam : Saya harini tak ada class.. Anyway Sya.. Awak habis class pukul berapa??
Sya : Harini agak lambat la Sam.. Around 2...
Sam : Oh takpe la.. Saya ingat nak lunch dengan awak, Sya.. Boleh??
Sya : Ohh boleh jee. Nanti saya bagitahu awak ye..
Sam : Baiklah..
Sya : Okay, saya nak mandi dulu. Bye
Sam : Bye Sya..

(Sedang Sam baring...)

Sam : Hmm kenapa hati aku rasa lain ha bila Sya cakap pasal solat... Hmm takpe laa.. Baik aku sambung tidur..

(Sedang tidur...)

*ini bukan SAM yee*

Zain : Sam! Sam! Bangun! Sam!! Bilik kita terbakar Sam!!
Sam : Ha??!! Terbakar!! *terus gi bilik air mengambil baldi lalu....* Ehhhh, mana api??
Zain : Hahahah! Api dia kau!! Kau tu ha! Gi mandi la bengong! Dah nak pukul 1.30 ni!!
Sam : Ha??! Satu setengaaaaaaah??!
Zain : Yelaa! Eh kau kenapa??!
Sam : *dengan cepatnya dia mengambil towel...* Isssh!!
Zain : *mengetuk pintu bilik air* Woi Sam!!!
Sam : *sambil berus gigi* hau hak haheee haaa?? (kau nak apa haa??)
Zain : Caa! Asal dengan kau tetiba cepat2 ni??! Kau dah sangap hape??!
Sam : *habis kumur* Aku nak cepat laaa! Dah la kau gi sana!!
Zain : Ngeng punya budak!!

(Selepas mandi....)

Sam : Zain!!! Woii Zain!!
Zain : Eh kau ni dah kenapa???
Sam : Mana spender aku???!
Zain : Weyy ngong! Tak ada kerja aku nak hamek spender busuk kau tu!
Sam : Tipu! Kau tu suka menipu aku! Cepat la Zain.. Aku nak cepat ni...
Zain : Alaa kau ni.. Boxer ada kan.. Pakai laa.. Lagi senang tak payah pakai apa2.. Biar berangin je.. Hahah..
Sam : Banyak laa dengan kau punya hangen!! Issh! Cepat la Zain..
Zain : Mana la aku tahu spender kau mana! Kau basuh kot..
Sam : Basuh?? Hahah! Ya! Aku lupa! Aku tahu kat mana....
Zain : Mana????
Sam : Tu ha, kat tingkap!!
Zain : Bodoh! Dah macam sotong kering dah aku tengok..
Sam : Heheh shut up you!!
Zain : Gelabah betul anak orang kaya sorang ni laa...
Sam : Kau pun apa kurangnya...... Hahaha.. Dah aku nak cepat! Ada date!
Zain : Date?? Dengan sapa? Haa...
Sam : Sapa lagi! Batrisya laa.. Heheh..
Zain : Ohhhhh! Okay! Pantas betul kau! Goodluck!
Sam : Tengok la siapa..!

(On the way to cafe....)

Sam : *BBM* Hye Sya...

(Sampai sahaja dia cafe...)

Sam : *dalam hatinya* Hmm, mana Sya ni.. BBM aku dia tak reply.. Isshhh..

(Selang beberapa minit....)

Sya : *BBM* Hye Sam.. Sorry.. Sya baru je habis class ni..
Sam : Ohh yeke.. Anyway, Sam dah ada kat cafe.. Datanglaa.. Jum lunch..
Sya : Okay okayy. Sam duduk situ dulu ye.. Sya nak pergi surau kejap, solat zuhur..
Sam : Okay Sya..

(Selepas 20 minit Sam menunggu...)

Sya : *BBM* Sam, Sya otw ni ke cafe..
Sam : Okay Sya.. Eh, Sya sorang je ke??
Sya : Tak tak.. Sya dengan kawan Sya..
Sam : Okay Sya...

(Sya sampai di cafe bersama kawannya..)

Sya : Assalamualaikum Sam...
Sam : Waalaikumsalam...
Sya : Maaflaaah awak.. Saya terlambat.. Class habis lambat.. Lecturer suruh buat itu la ini laa.. Huhu..
Sam : Oh its okay la Sya.. Sam pun lepas ni tak ada apa2 pun nak buat..
Sya : Okay Sam.. Eh ha! Ini... Perkenalkan, this is my friend.. Ika...
Sam : Ohh hye Ika.. Nice to meet you here..
Ika : Hye Sam.. Nice to meet you too..

(Sam, Sya dan Ika order makanan.. And mereka berborak2.... Sampai satu tahap mereka berborak... And Sam sudah menggunakan I dengan U dalam perbualannya dengan Sya and Ika...)

Sam : Sya.. I nak tanya you ni..
Sya : Yaa.. Tanya je la..
Sam : Kenapa you tak ada BF lagi?? Sorry yeah tanya..
Sya : Ohh ya.. Eh its okay la Sam.. You nak tanya je kan.. So I tak kisah.. Actually.. *and Ika mencelah*
Ika : Alaa Sam... Sya ni je yang jual mahal sangat.. Ramai kot yang nak kat dia ni haa.. Dia reject.. Pasal apa pun I tak tahu Sam..
Sya : Ika... Kau ni taw.. Mana ada laa.. Dah aku tak berkenan dengan diorang2 tu ha.. Of course aku reject habis..
Sam : Hahahah, okay then.. But diorang semua dah buat apa kat you??
Sya : Ohh ya.. Entah la Sam.. Mana tak I reject.. At first kenal, and suddenly after a few days, diorang dah cakap suka kat I and terus mintak couple.. Bukan sorang dua, ramai pulak.. Tu yang I malas dah nak fikir2 pasal ni ha.. Haish..
Sam : Ohh now I faham kenapa.. Hahah.. Macam desperate je kan diorang2 tu.. Haish, macam macam kot..
Ika : Hahah, kau tu je yang mengada Sya.. Sam,, sshh.. Jangan percaya dia ni..
Sam : Hahah, ada2 je la you ni Ika.. Kesian Sya..
Sya : Ish Ika... Jangan lah camtu.. Ha betul tu Sam.. Huhuhu..

(Diorang berborak sampai la pukul 5 and masing2 balik...)

Untuk episode ke #5 lepas ni, aku akan cepatkan sikit waktu dia iaitu selepas sebulan mereka kenal... Di mana Sam meluahkan isi hati dia kepada Sya... Sam sering keluar makan bersama Sya.. And kadang2 tanpa Ika menemankan Sya pun mereka makan bersama.. Ika sudah jadi teman baik kepada Sam.. And Sya sudah pun mengenali Mira dan Zain..  =) 
So kepada korang, jangan jadi BLURRR... Heheh.. Chow ~


Anyway you guys, so far apa korang rasa pasal cerita ni??? please ye bagi comment.. before aku proceed :)

5 comments:

tett ♥ said...

nice :))

fazzy said...

layannnn~

mia.azlin said...

proceed, jgn tak proceed ! :)

Ila Zalila said...

sotong kering dkt tingkap haha

thaqibzaki said...

Waiting for the next story. :D